Η Εταιρεία

ΕμείςΈχοντας καταγωγή από τη Μεσσηνιακή γη, γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια για την καλλιέργεια και παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, δημιουργήσαμε τη δική μας εταιρεία στην οποία και δώσαμε το όνομα 36°21°.

Απέναντι από το Μεσσηνιακό σύμπλεγμα των “νήσων Οινουσσών’’, που το αποτελούν η Σαπιέντζα, η Σχίζα και η Αγ.Μαρίνα, στο γεωγραφικό πλάτος 36° Βόρεια και μήκος 21° Ανατολικά, εντοπίζεται η ευρύτερη περιοχή παραγωγής και συσκευασίας του αγνού ελαιολάδου μας.

Η περιοχή εντάσσεται στο πανευρωπαϊκό δίκτυο ‘’Natura 2000’’ ως ειδική ζώνη προστασίας και διατήρησης του φυσικού κάλλους.

Με το μεράκι και την αφοσίωση που διακρίνει τους μικρούς παραγωγούς σας προσφέρουμε ένα ελαιόλαδο Κορωνέϊκης ποικιλίας, το οποίο εκτός από τη σπάνια γεύση και το χαρακτηριστικό του άρωμα, δεν φιλτράρεται και έχει και πολύ χαμηλά οξέα, μηδενικά όπως λέγεται στη γλώσσα των καλλιεργητών.

Εσείς δεν έχετε παρά να το απολαύσετε!

Το λάδι μας

Ποιοτικά Χαρακτηριστικά
max
Οξύτητα 0.4% Acidity
Υπεροξείδια (mEq) 20 Peroxides (mEq)
Κηροί (ppm) 250 Waxes (ppm)
k270 0.22 k270
k232 2.50 k232
Dk 2.50 Dk
Απορρόφηση στο υπεριώδες

Προτεινόμενη χρήση Ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί ωμό σε σαλάτες, με ωμά λαχανικά και χόρτα και σε συνδυασμό με ξίδι ή λεμόνι.

Χρησιμοποιήστε το επίσης, σε σαλάτες με φρέσκα βραστά λαχανικά και αγριαχορταρικά, σε βραστές ή ψητές πατάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, κουνουπίδι, μπρόκολο, βλήτα, στύφνο, βρούβες, ραδίκια.

Σε σαλάτες πιο περίπλοκες, όπως εκείνες που γίνονται με βάση την πατάτα, το ψωμί, τη μελιτζάνα, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον ταραμά. Το ελαιόλαδο απορροφάται ιδανικά από όλα αυτά τα υλικά και το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο με βελούδινη υφή και ευχάριστη γεύση.

Πάνω σε ωμά ή ψητά τυριά, μαζί με λίγη ρίγανη, θρούμπη ή θυμάρι.

Σε βραστά κρεατικά, ακόμη και πουλερικά.

Πάνω σε παξιμάδια, ιδιαίτερα κρίθινα, ή σε φρυγανισμένο ψωμί.

Σε μαρινάτες για ψάρια και κρέατα.

Σε συνδυασμό με διάφορα αρωματικά βότανα και χόρτα στη μέση του τραπεζιού, με τη συνοδεία ψωμιού, αντί για το κλασικό βούτυρο.